onsdag 3 juni 2015

beskrivning (V.22)

batteriholk (med ett katthuvud som framsida)


material:
trälådan: träbitar(spånskiva) 4 stycken: 2 stycken träbitar: höjd: 10 cm, bredd: 15 cm, 2 stycken: höjd: 10 cm, bredd, 12,6 cm. gerings såg, linjal, penna, sudd, försänkare, borrmaskin+skyddsglasögon, skruvdragare, spikar(3,0x30 T10), skivad furu(trälådans botten, 15 cm x 15 cm), såg, lim, spikar(30 mm lång x 3 mm tjock), hammare, målarfärg(grå, blå, röd och orange), pensel.


1. såga ut 4 stycken träbitar(det ska vara spånskiva) med en geringssåg. två av träbitarna ska vara 100 mm höga, 150 mm breda och 12 mm tjocka, och de två andra ska vara 100 mm höga, 126 mm breda och 12 mm tjocka. mät med en linjal och markera vart du ska såga så att det inte blir för lång/kort/snett. de fyra träbitarna ska vara trälådans "sidor"
2. på de två långa träbitarna(15 cm x 10 cm) ska du, med en linjal, rita en linje på båda kanterna(på en av träbitens sida), och det ska vara 24 mm mellan linjen och träbitens kant. du ska rita linjen på båda träbitarnas kanter för att det ska bli enklare att borra hål och spika ihop träbitarna till en trälåda och för att det inte ska bli snett som kan leda till att träbiten blir förstörd.
3. gör en liten "punkt" där du ska borra ett hål så att det inte blir snett, och borra, med en borrmaskin, fyra stycken hål(två hål på varje kant)  på de två träbitarna(4 hål på en träbit).
4. använd försänkare för att göra de fyra små hålen lite "djupare" så att spiken sitter fast, och spika fast träbitarna till en trälåda med spikar(3,0 x 30)  och en försänkare.
5. nu ska du såga ut trälådans botten, och först ska du rita en kvadrat, som har sidan 15 cm, på en träbit, som är skivad furu.
6. såga ut trälådans botten med en figursåg, och när du är klar med det så ska du lägga lim på de kanterna där trälådans botten kommer att sitta.
7. lägg trälådans botten på de kanterna där du har lagt lim på och där trälådan kommer att sitta, och spika fast trälådans botten med spikar, som är 30 mm höga och 3 mm breda, och en hammare. på två av kanterna valde jag att spika fast 2 spikar och på de två andra kanterna valde jag att spika fast 3 spikar. spika fast tillräckligt många spikar så att trälådans botten sitter fast.
8. Nu ska du måla trälådan och du kan välja vilka färger du vill ha, men jag valde att måla en sorts färg på varje sida och då valde jag blå, grå, orange och röd. du behöver då målarfärg och pensel.
9.nu du vara nöjd med ditt arbete och börja med katthuvudet.


katthuvudet: träbit(20 cm lång, 17 cm tjock), figursåg, penna, sudd, sandpapper, borrmaskin(25), putsklotsar, målarfärg(vit), pensel.


1. Rita katthuvudet, som ska vara 20 cm lång och 17 cm bred, på en träbit.
2. såga ut katthuvudet med en figursåg. var noga när du sågar så att du inte gör illa dig eller att träbiten blir förstörd.
3. när du har sågat klart ska du använda sandpapper för att slipa de ojämna kanterna.
4. borra ett hål som ska vara ett av katthuvudets ögon med en borrmaskin. du kan borra två hål som kan vara båda ögonen, men jag valde att borra ett hål och måla det andra ögat.
5. måla katthuvudet med vit färg, och dra penseln längs trädets ådror.
6. måla katthuvudets detaljer som t.ex. ögon, mun, näsa och öron.
7. nu är du klar med ditt arbete :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar